Водій, який смертельно травмував жінку, відбувся умовним терміном

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо водія, який скоїв смертельну аварію у м.Калуші.

23 червня 2020 року близько 10:30 водій розпочав рух заднім ходом, щоб виїхати на дорогу. Він не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, в результаті скоїв наїзд на жінку.

Потерпіла отримала численні ушкодження, від яких померла у Калуській ЦРЛ.

Обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав, щиро розкаявся та пояснив, що він на тому місці завжди паркується. Перед початком руху він не бачив жодних перешкод для здійснення даного маневру, однак вчинив наїзд на жінку, яка згодом померла. Ствердив також що він керує автомобілем близько 20 років, і часто їздить на даній ділянці дороги, оскільки його дружина там здійснює підприємницьку діяльність.

Обвинувачений щиро розкаявся, просив суворо не карати, добровільно відшкодував потерпілим завдану моральну шкоду.

Потерпіла подала заяву про розгляд справи за її відсутності, зазначила, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має, просила призначити останньому покарання не пов`язане з позбавленням волі.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі із позбавленням права керування всіма транспортними засобами на строк 1 (один) рік. У відповідності до ст. 75 КК України звільнив його від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок винесла суддя Ірина Сухарник.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.