Марцінків хоче пересадити франківців на громадський транспорт та велосипеди

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв доплату у розмірі 1000 гривень чиновникам міськвиконкому, які їздитимуть на роботу на велосипеді. Про це він заявив на оперативній нараді.

Ініціатива мера схвилювала першу заступницю міського голови Вікторію Сусаніну, яка відповідає за фінанси. Марцінків уточнив, що він говорить про чиновників виконкому, а не всіх мешканців міста.

«Пробували у Нью-Йорку, розширяли дороги і мости, ніхріна не допомогло. Перекрили центр, зробили окремі лінії для громадського транспорту. У нас громадський транспорт їде 12 км за годину, а має їхати 20 км за годину. Тоді люди будуть користуватися. У центр має бути або дуже дорого або взагалі неможливо заїхати. Хоч 10 парковок поставити - воно не вирішить. Поки ми не заставимо людей пересісти на громадський транспорт, користуватися велосипедом, нічого не зміниться. Ми насправді не є європейці. Ця зміну отут - в голові (показує пальцем на голову - Ред). Поки ми себе не заставимо - нічого в нас не буде», - заявив Марцінків.

Марцінків доручив заступнику Михайлу Смушаку шукати варіанти перекриття руху у центрі міста в окремі дні тижня.

«Десь водоканал поможе розрити дорогу. Все нормально - ми пропрацюєм це питання. У нас неправова держава, тому ми не можемо дозволити собі так як це роблять інші міста. Тому нестандартно мисліть», - сказав мер.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.