Фестиваль «Коляда на Майзлях» пройде в онлайн-форматі

29 грудня в Івано-Франківську анонсували проведення XII Міжнародного фестивалю «Коляда на Майзлях». Про це повідомили в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ.

Дійство пройде з 8 по 10 січня в храмі Царя Христа монастиря Отців Василіян, за адресою вул. Незалежності, 181. Організатори зазначили, що в цьому році фестиваль через карантинні обмеження відбуватиметься більшою мірою в режимі он-лайн.

«Закликаю кожного з нас, щоб ми зберегли та примножили вже добру традицію щорічного фестивалю, адже Прикарпаття здавна славилося своєю колядою. Також хочу сердечно подякувати представникам ЗМІ, завдяки вам про нашу «Коляду на Майзлях» щороку дізнається все більше людей», – звернувся до присутніх Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Представники оргкомітету розповіли, що впродовж трьох днів концертні виступи учасників фестивалю, які проходитимуть в храмі Царя Христа, транслюватиме ОТБ “Галичина” в прямому ефірі, на сторінці парафії, а також на сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ в мережі Facebook. Також все транслюватимуть на екрані в центрі міста.

Ігумен монастиря оо. Василіян о. Артемій Новіцький, ЧСВВ розповів, що цьогорічними учасниками фестивалю будуть аматорські та професійні хорові колективи (мішані, однорідні та дитячі), солісти-вокалісти, ансамблі, фольклорні колективи нашого міста, області, України, а також колективи з Польщі, Німеччини, Бразилії, Ізраїлю, США.

«Особливими гостями фестивалю стане гурт “Шпилясті Кобзарі” та “Мала Хорея Козацька” з Тарасом Компаніченком. Їх імена відомі в усьому світі, а тому їхня присутність на нашому фестивалі - це справді дуже поважна подія», - наголосив о. Артемій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.