АМКУ оштрафував франківський облгаз на 18,9 млн. гривень

Антимонопольний комітет України наклав штрафи на загальну суму більше 380,2 млн грн на 18 облгазів за порушення антимонопольного законодавства у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем. Про це повідомили у пресслужбі АМКУ.

Серед фігурантів справи і АТ «Івано-Франківськгаз», який входить до складу Групи РГК.

«Комітет визнав, що фігуранти справи займали монопольне (домінуюче) становище на ринку послуги з розподілу природного газу в межах територій їх ліцензійної діяльності. А їхні дії є порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем», - йдеться у повідомленні.

На АТ «Івано-Франківськгаз» наклали штраф 18,9 млн. грн.

Порушення відбувалися на територіях, де розташовані газорозподільні системи, що перебувають у власності, господарському віданні, користуванні чи експлуатації вищезгаданих компаній з часткою 100% у межах таких територій:

міста Івано-Франківськ та Івано-Франківської області (крім міст Тисмениця і Тисменицького району Івано- Франківської області), а також територій сіл Черніїв, Чукалівка, Підлісся, Загвіздя, Угринів, Павлівка, Ямниця, Підлужжя, Клузів Тисменицького району Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.