У Рогатині обрали концепцію облаштування скверу у центрі міста

У Рогатині визначили переможців відкритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу концепцію облаштування скверу на вулиці Галицькій навпроти універмагу в м. Рогатині.

Першим місцем визнано проєкт ТОВ «Архітектурна майстерня «Простір» (Т. Медвідь), адже на думку членів виконкому така концепція облаштування скверу більш за все відповідає вимогам конкурсу.

«Цей задум найбільш вдалий, він органічно виглядатиме на території біля скверу і зробить її привабливішою, сучасною, — резюмував під час обговорення міський голова Сергій Насалик.- Мені імпонує, що ідея скверу продумана автором до деталей. Виконані абсолютно всі технічні завдання, які ставилися перед конкурсантами. Запропоновано нестандартний задум пам’ятника магдебурзькому праву з фонтаном у центрі, в дуже красивій формі зроблені підходи до скверу, багато місця для паркування й у ландшафті достатньо зелені, на чому наголошували рогатинці… Розглядаючи цю ідею скверу відчувається не тільки комфорт, але й елемент вишуканості».

На друге місце претендували чотири роботи, втім у підсумку взяла гору ідея Надії Верстин, яка зацікавила журі оригінальністю та свіжістю ландшафтного задуму. А ось третє місце здобув проєкт працівника історико-краєзнавчого музею «Опілля», художника Романа Ясінського.

Зрештою, кожен з запропонованих проєктів, на думку виконкому, має дуже цікаві елемент, що варті уваги. Тож міська рада хотіла б використати їх у своїй майбутній діяльності щодо впорядкування міської території.

Облаштувати сквер планують протягом 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.