Поліція затримала членів банди, які обкрадали пенсіонерів під виглядом соціальних працівників

Поліцейські Івано-Франківщини викрили злочинну групу, що під виглядом соцпрацівників вчиняла крадіжки. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

«Зловмисники викрадали золото і гроші, «працюючи під прикриттям» та надаючи нібито соціальні послуги, входили у довіру літніх людей. Одна жінка відволікала, інша – обшукувала помешкання у пошуках цінностей, а ще двоє чоловіків контролювали територію біля будівлі. Поліцейські Івано-Франківщини затримали зловмисників в той же день після чергового злочину, речових доказів зловмисники позбутися не встигли», - йдеться у повідомленні.

До поліції почали надходити повідомлення виключно від пенсіонерів про те, що після візиту соцпрацівників вони не знаходять своїх заощаджень, а також і ювелірних прикрас.

22 грудня до франківських поліцейських звернувся 81-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що до його квартири прийшли дві невідомі жінки і представилися працівниками соціальних служб. Поки одна з них спілкувалася з потерпілим, інша викрала п`ять тисяч гривень і годинник. Того ж дня за допомогою звернулася 67-річна франківка, у неї теж дві жінки викрали гроші, мобільний телефон та ювелірні вироби.

Оперативно-розшуковим шляхом працівники Івано-Франківського відділу поліції спільно з співробітниками управління карного розшуку ГУНП встановили та викрили злочинну групу, яка причетна до крадіжок.

Як з’ясували правоохоронці, схема була відточеною, а ролі – чітко розподілені. Зловмисники відшукували людей похилого віку, представлялися соцпрацівниками. Одна жінка спілкувалася з потерпілими, інша – оглядала помешкання в пошуках грошей. Діяла швидко, а на огляд витрачала лічені хвилини, оскільки розуміла, що схованок у пенсіонерів не багато.

Опрацьовуючи інформацію, правоохоронці встановили транспортний засіб, на якому рухалися зловмисники. Працівники управління патрульної поліції зупинили автомобіль на виїзді з обласного центру. В салоні авто перебувало четверо людей: двоє чоловіків та двоє жінок. Всі вони мешканці Волинської області. 31-річна і 21-річна жінки обґрунтовано підозрюються у вчиненні цих крадіжок, молодша з них раніше судима за аналогічні злочини.

Поліцейські встановлюють інших потерпілих осіб від рук зловмисників. Під час обшуку автомобіля працівники поліції виявили, найімовірніше, крадені речі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.