На сесії Івано-Франківської облради розглянуть півсотні питань

23 грудня відбудеться 2-а сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. До проєкту порядку денного пленарного засідання президія обласної ради включила 54 питання. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної ради.

Розпочнуть свою роботу депутати із обговорення і затвердження Регламенту обласної ради восьмого демократичного скликання та Положення про постійні та тимчасові комісії обласної ради. Опісля заслухають інформацію про поточну ситуацію та стан боротьби із захворюваністю на COVID-19 в області та розглянуть два звернення обласної ради до центральних органів публічної влади. Вони стосуватимуться фінансування коштів з резервного фонду державного бюджету для здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 року на Прикарпатті та сприяння Уповноваженому із захисту державної мови у здійсненні контролю за виконанням Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

«Ключовим питанням порядку денного пленарного засідання стане прийняття обласного бюджету на 2021 рік. Водночас на розгляд депутатів запропоновано інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2020 року та внесення змін до головного фінансового документу області на 2020 рік», - йдеться у повідомленні.

Водночас, пропонується заслухати звіт про виконання п’яти регіональних програм та затвердити одинадцять нових. Також президія обласної ради рекомендувала до розгляду депутатського корпусу на сесійному засіданні низку проєктів рішень, які регулюють кадрові та майнові відносини.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.