На Івано-Франківщині планують скоротити значну кількість чиновників

У 2021 році видатки на оплату праці для працівників органів виконавчої влади Івано-Франківської області зменшать на 67,2 млн. гривень.

«Скорочення штатної чисельності по районних державних адміністраціях, яке відбудеться впродовж першого кварталу 2021 року, спричинить виникнення додаткової потреби в коштах на виплату розрахункових та компенсації за невикористані дні відпустки в розмірі до 20 млн. грн. та не дозволить в повній мірі забезпечити коштами на оплату праці працівників райдержадміністрацій та обласної державної адміністрації хоча б на рівні 2020 року», - повідомили в ОДА.

Попри зростання цін та тарифів видатки на утримання органів влади залишались незмінними.

«Такий стан бюджетного забезпечення значно ускладнює виконання функцій, покладених на обласну державну адміністрацію та її структурні підрозділи. Зокрема, не забезпечено мінімальної потреби у видатках з оновлення програмного забезпечення, підтримки функціонування технічних засобів інформаційно-аналітичної системи, придбання господарських та паливно-мастильних матеріалів тощо», - констатують в ОДА.

В ОДА планують стимулювати активність працівників апарату облдержадміністрації та її структурних підрозділів на досягнення конкретних результатів.

«Зазначене можливе за наявності вмотивованого кваліфікованого кадрового потенціалу, здатного до генерування ідей, креативного мислення, постійного підвищення свого кваліфікаційного рівня та належного матеріально-технічного забезпечення. Реалізація завдань Програми передбачає збільшення розміру заробітної плати з урахуванням диференціації доходів відповідно до вкладу кожного працівника апарату облдержадміністрації та її структурних підрозділів, покращення матеріально-технічної бази органів виконавчої влади обласної ланки», - вважають в ОДА.

Для стимулювання роботи кваліфікованих працівників в ОДА планують виділити 7 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.