Водій, який збив дівчину у Стопчатові, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок щодо водія, який збив дівчину у Стопчатові і втік з місця ДТП.

ДТП сталась 29 вересня 2019 року близько 01 год. 55 хв. Обвинувачений, керуючи автомобілем марки «ОРЕL Vektra 2.0», рухався із швидкістю, що значно перевищувала максимально допустиму на даній ділянці дороги в межах населеного пункту, проїжджав автодорогою регіонального значення Р-24 сполученням Татарів-Кам`янець-Подільський у населеному пункті с. Стопчатові по вул. Центральній Косівського району. У попутному напрямку правим краєм дороги рухалась неповнолітня, яку збив водій. Після цього він залишив місце дорожньо-транспортної пригоди.

Внаслідок наїзду потерпіла зазнала важких травм голови. Лише через тиждень перебування у лікарні до неї повернулася пам’ять.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаявся, просив суворо не карати.

Потерпіла та її законний представник в судове засідання не з’явилися. Законна представниця потерпілої подала клопотання про відмову від позову, оскільки обвинуваченим відшкодована завдана моральна шкода, а також заяву про розгляд справи без їх участі, претензій до обвинуваченого не мають, просять суворо не карати.

Обставинами, що пом’якшують покарання, передбаченими ст. 66 КК України, суд визнав щире каяття, повне відшкодування завданої шкоди, молодий вік обвинуваченого, а також бере до уваги, що обвинувачений згідно характеризуючи даних по місцю проживання характеризується позитивно. Окрім того, суд враховує думку потерпілої та її законного представника, які жодних претензій матеріального і морального характеру до обвинуваченого не мають, та просять його суворо не карати.

Обставин, які обтяжують покарання, передбачених ст. 67 КК України, в ході судового слідства не встановлено.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.135 та ч.2 ст.286 КК України та призначити йому покарання: за ч.1ст.135КК України у виді 1 (одного) року позбавлення волі; за ч.2 ст.286 КК України у виді 3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік. На підставі ч.1 ст.70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно визначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Керуючись ст.75 КК України, звільнив обвинуваченого від відбування основного призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк один рік.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.