Музей депортації українців отримав вантажний вагон

Музей депортації українців у Брошнів-Осадській територіальній громаді поповнився ще одним надзвичайно важливим експонатом: прибув історичний вагон товарного потяга, у яких радянська влада перевозила людей у Сибір. Про це повідомив депутат Івано-Франківської облради Назарій Іванів.

Чотирьохвісний дерев’яний вагон територіальній громаді безоплатно передало акціонерне товариство «Укрзалізниця».

«Саме цей вагон буде тим емоційним інформаційним вісником із минулого, із трагічних 1943-1957 років, який в уяві відвідувачів відтворюватиме масштабність злочину радянської влади проти української нації, проти прикарпатців-патріотів, які вірили в Україну. Музей депортацій українців живитиме національну свідомість історичною пам’яттю і стане пересторогою для майбутніх поколінь, щоб такі події уже ніколи не повторювалися», - повідомив Н.Іванів.
«Рік тому для розміщення музею придбали у комунальну власність громади приміщення, у якому наразі проводяться ремонтні роботи. Уже почали збирати артефакти, готуються експозиції, записуємо спогади людей, які пережили ці події. А також Брошнів-Осадську територіальну громаду визнано переможцем обласного конкурсу проєктів і у наступному році продовжаться роботи з підготовки до відкриття музею за кошти обласного бюджету. Це надзвичайно важливий проєкт не тільки для жителів Прикарпаття, але й всієї України», - зазначив Н.Іванів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.