На Івано-Франківщині стартує сезон продажу ялинок

У новорічно-різдвяний період 2020-2021 рр. усі лісокористувачі області планують реалізувати понад 34 тисячі новорічних дерев та 52 тисячі ялинових гілок. Про це повідомили в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Заготівля ялинок проводиться за заявками торгівельних організацій та споживачів.

«Ялинки у горщиках, вирощені державними лісогосподарськими підприємствами області, франківці зможуть придбати на ярмарку у Палаці Потоцьких 18, 24, 28, 29, 30 грудня. Зважаючи на ситуацію з пандемією, лісівники не підвищували цін на новорічні дерева. Вона залишилася на рівні минулого року – 100 гривень за погонний метр. Щоб запобігти незаконному вирубуванню новорічних дерев у лісах області, державні лісові господарства вирощують їх на спеціальних плантаціях. Також заготівля ялинок відбувається при розчищенні ліній електропередач, трубо- та газо-нафтопроводів», - йдеться у повідомленні.

Легально заготовлена деревна зелень повинна мати пластикові бирки або самоклейні етикетки з номером, за яким можна перевірити її походження.

За незаконну вирубку хвойних дерев порушнику доведеться нести адміністративну відповідальність за статтями 65 та 66 Кодексу України про адміністративні правопорушення і сплатити штраф від 520 до 2347 гривень, залежно від діаметра хвойного дерева.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.