У Тлумачі планують підвищити тарифи на воду

КП «Тлумачкомунсервіс» повідомляє про намір зміни тарифу на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомили у Тлумацькій міській раді.

«Основною причиною для зміни тарифу на послуги централізованого водопостачання та водовідведення є покращення державних стандартів з оплати праці, наслідком чого є зростання витрат підприємства на оплату праці та збільшення вартості складових тарифу, де оплата праці є частиною собівартості (пальне, матеріали, електроенергія)», - йдеться у повідомленні.

За розрахунками підприємства в 2021 році собівартість послуг централізованого водопостачання буде становити 48,85 грн. за м. куб., централізованого водовідведення 27,74 грн., тоді як середньозважений тариф в 2020 році без ПДВ становить 26,94 грн. за м. куб. для послуг централізованого водопостачання та 20,08 грн. за м. куб. для послуг централізованого водовідведення.

«Приведення тарифу на послуги централізованого водопостачання та водовідведення до рівня планової собівартості є надзвичайно важливим, а будь-яке відтермінування чи ігнорування цього питання швидко призведе до неспроможності КП «ТЛУМАЧКОМУНСЕРВІС» розраховуватися за своїми зобов’язаннями і, як наслідок, припинення надання послуг», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до розрахунків планується, що затверджений тариф покриватиме 100% витрат фактичної собівартості наданих послуг.

Зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, щодо розрахунку тарифу прийматимуться до «17» грудня 2020р. за адресою вул. Макуха, 2, м. Тлумач (в приміщенні міської ради) та КП «Тлумачкомунсервіс» за адресою: вул. Рибаківка, 22А, с. Гончарівка.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.