У Богородчанах громадянин без маски намагався прорватись до судді

11 грудня до Богородчанського районного суду Івано-Франківської області зайшов громадянин, в якого була відсутня захисна, медична маска. Про це повідомил у Службі судової охорони в Івано-Франківській області.

«Співробітники Служби судової охорони, що несуть службу в даному суді, зробили зауваження чоловікові, оскільки з виникненням коронавірусного захворювання COVID-19 в Україні було прийнято низку нормативно-правових актів проти її поширення і за порушення профілактичних заходів карантину парламентом України впроваджена відповідальність. Однак громадянин у зверхній та грубій формі повідомив, що відмовляється носити захисну маску, і мав намір потрапити до судді. Невідомому було запропоновано покинути приміщення суду, але виконувати цю вимогу він категорично відмовився. Порушника затримали та передали працівникам поліції», - йдеться у повідомленні.

Після чого було складено адміністративний протокол за статтею 44-3 КУпАП про порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Нагадуємо, що у зв’язку з карантином в судах Івано-Франківської області діють тимчасові обмеження. Згідно з ними в приміщення суду допускають виключно суддів, працівників апарату та учасників судового процесу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.