Прикарпатець, який скоїв смертельну аварію, відбувся умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок жителю Прикарпаття, який скоїв смертельну аварію у стані алкогольного сп’яніння.

21 жовтня 2018 року біля 00:20хв. обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, керуючи автомобілем марки "Volkwagen Passat", реєстраційний номер Республіки Польща, рухався ділянкою автодороги Н-09 Мукачеве- Львів у с.Микуличині Яремчанської міської ради, у напрямку м.Яремче. У салоні автомобіля на передньому пасажирському сидінні перевозив пасажирку. Водій не справився з керуванням автомобіля, виїхав за межі проїзної частини дороги праворуч, де вчинив наїзд на бетонну основу рекламного щита, після чого автомобіль перекинувся.

При цьому обвинувачений порушив ряд вимог Правил дорожнього руху України.

Пасажирка автомобіля отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми з крововиливом під м`яку мозкову оболонку та м`які тканини голови, яка ускладнилась набряком та набухання головного мозку, від яких на місці події наступила її смерть.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою у вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав, суду пояснив, що він проживав у фактичних шлюбних відносинах з потерпілою біля 6 років. В них є спільна дитина.

У вчиненому щиро розкаявся, вказав, що шкодує про вчинене, прагне виправити ситуацію, просить врахувати, що після смерті потерпілої він залишився єдиним опікуном її старшого сина та їх спільного сина. Просив суд його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строк два роки.

На підставі ст.75КК України звільнив від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік шість місяців.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.