Водій, який скоїв смертельну аварію, відсидить три роки

Косівський районний суд виніс вирок жителю Косівщини, який скоїв смертельну аварію у Стопчатові.

Аварія сталась 17 червня 2020 року близько 9 години ранку на вул. Центральній у с. Стопчатові. Водій фургона RENAULT Master здійснював обгін і на зустрічній смузі зіткнувся з неповнолітнім мотоциклістом.

При цьому водій не врахував дорожню обстановку, не обрав в установлених межах безпечної швидкості руху, проявив неуважність, перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху та те, що смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна від транспортних засобів, ближче ніж за 50 метрів перед пішохідним переходом, виїхав на зустрічну смугу руху, щоб здійснити обгін автомобіля BA3-2103, де допустив зіткнення із мотоциклом FORTE FT250GY-CBA.

Мотоцикліст від численних травм помер.

Обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаюється, просив суворо не карати.

Родичі загиблого просили призначити обвинуваченому не пов’язане із позбавленням чи обмеженням волі, а також подали аналогічну спільну заяву, в якій вказали, що будь-яких претензій матеріального чи морального характеру до обвинуваченого не мають. Обвинувачений відшкодував їм шкоду у повному обсязі.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначити йому покарання у виді - 3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний час доби залишили обвинуваченому без змін до вступу вироку в законну силу.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.