Ревнивий коломиянин побив керівника відділення банку

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Коломийщини, який вчинив дебош у відділенні банку та побив керівника відділення.

23 грудня 2019, близько 09.30 год., обвинувачений зайшов у приміщення Коломийського відділення банку, почав нецензурно висловлюватися та погрожувати застосуванням фізичного насильства в адресу директора відділення банку. Грубо порушуючи громадський порядок та проявляючи явну неповагу до встановлених у суспільстві правил поведінки, він кулаками своїх рук завдав декілька ударів в ділянку голови з лівої сторони та в ділянку вушної раковини. Внаслідок хуліганських дій обвинуваченого було тимчасово припинено нормальну діяльність банку.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав частково та пояснив, що в нього склалися неприязні відносини ще за місяць до конфлікту. Причиною стало те, що він деякий час працював за кордоном, а його дружина - у відділенні банку, директором якого є потерпілий. Повернувшись в Україну, перебуваючи вдома, взяв телефон своєї дружини і прочитав її переписку з директором банківського відділення, зі змісту якої йому стало зрозуміло, що вони на роботі вживають коньяк. З цієї причини між ними виникла сварка, оскільки це його обурило і розізлило. Згодом, через кілька днів, почув від дружини запах алкоголю, коли вона повернулася з роботи. Вирішив зателефонувати до потерпілого і з`ясувати, чому вони на роботі вживають алкоголь. На що той заперечив, а щодо переписки сказав, що він як керівник має право писати все що хоче.

Згодом, в грудні 2019 року, відбулося святкування новорічного корпоративу банківського відділення. Він був проти, щоб його дружина йшла на святкування, оскільки в той час була хвора їхня дитина. Однак дружина сказала йому, що директор категорично зобов’язав всіх бути присутніми на святі. На наступний день після корпоративу він побачив в соціальній мережі фотографії із святкування, де потерпілий обіймає його дружину. Тоді він пішов до відділення, зайшов всередину і запитав у потерпілого, чому він викладає такі фото у соціальні мережі. Після цього наніс йому декілька ударів в голову і попередив, щоб більше жодних переписок з його дружиною не було, і не викладали фото. У вчиненому розкаюється, цивільний позов визнав частково.

Потерпілий повідомив, що він знаходився у банку. В цей час до відділення увірвався обвинувачений і з нецензурною лайкою накинувся на нього і наніс серію ударів по голові. Клієнт, який перебував у той час у відділенні відтягнув обвинуваченого від нього. Після цього обвинувачений почав кричати з нецензурною лайкою до своєї дружини, щоб вона забиралася додому. Після цього втік з відділення, а вони викликали поліцію. Під час конфлікту у відділенні перебували крім нього ще три співробітниці і один клієнт. Внаслідок таких дій обвинуваченого відділення припинило роботу на цілий день.

Потерпілий стверджує, що співробітники банку не розпивали на роботі алкоголь, оскільки знаходяться під постійним відеонаглядом. Директор не зобов’язував нікого бути присутнім на святкуванні корпоративну, так як це суперечить трудовій банківській етиці. Дружина нападника сама виявила бажання бути присутньою на корпоративі, що й офіційно визнала в суді. Потерпілий стверджує, що фото не виставляв у соціальній мережі. Його виставила одна із співробітниць. На фото він не обнімав дружину нападника, а знаходився навіть не поряд з нею. Служба безпеки банку провела службове розслідування, під час якого не виявила не професійної поведінки співробітників відділення.

Одна зі свідків повідомила, що обвинувачений кричав, що не дозволить виставляти фото з корпоративу, погрожував керуючому зробити його інвалідом.

Показання потерпілого та свідків суд визнає достовірними доказами, оскільки вони узгоджуються між собою та об"єктивно підтверджуються дослідженими документами в справі.

Суддя вирішив, що обстановка й обставини подій, динаміка їх розвитку й об`єктивні ознаки насильницької поведінки обвинуваченого свідчать про те, що вона була зумовлена особистою неприязню до потерпілого, яка виникла через прагнення помститися йому, а не бажанням протиставити себе суспільству і продемонструвати зневагу до загальноприйнятих норм і правил поведінки.

У діянні обвинуваченого він побачив ознаки складу злочину, передбаченого ст. 125 ч. 1 КК України, оскільки він завдав потерпілому умисне легке тілесне ушкодження.

Обставин, що пом`якшують обвинувачення судом не встановлено.

Обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено.

При визначенні міри покарання суд враховує наявність у обвинуваченого на утриманні двох малолітніх дітей, те що він раніше не судимий, його молодий вік.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України та призначив йому покарання у виді громадських робіт на строк 120 (сто двадцять) годин.

Також на користь потерпілого суд стягнув з обвинуваченого на користь потерпілого 5000 (п`ять тисяч) гривень моральної шкоди, 542 (п`ятсот сорок дві) гривні матеріальної шкоди та 6000 (шість тисяч) гривень витрат на правову допомогу.

Вирок виніс суддя В.Васильковський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.