Прикарпатці заборгували 447 мільйонів гривень за газ

З початком опалювального сезону ТОВ «Івано-ФранківськгазЗбут» фіксує тенденцію до росту заборгованості за спожитий природний газ.

Так, станом на другу декаду листопада,загальна заборгованість клієнтів перед компанією становить понад 447 млн грн. З них борг населення – 436,24 млн грн, промислових підприємств – 3,88 млн грн, ще понад 6 млн боргують бюджетні та релігійні організації краю.

«Якщо на початок осені за газ боргував майже кожен другий мешканець області, то уже в листопаді частка боржників зросла до 60%. Як показує досвід нашого спілкування з боржниками, інколи люди ними стають піддавшись на популістські заяви окремих політиків, нібито під час карантину можна не сплачувати за комунальні послуги. Насправді, на період карантину для компаній, що забезпечують наш комфорт в оселях, діє заборона нараховувати боржнику штраф та пеню. Також заборонено припиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати або оплати в неповному обсязі. Водночас перед споживачем залишається обов’язок розраховуватися за спожиту послугу, в іншому випадку кошти з нього можуть бути стягнені в судовому порядку», - йдеться у повідомленні ТОВ «Івано-ФранківськгазЗбут».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.