На Івано-Франківщині вшанували жертв голодоморів

28 листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів 1932-1933 та 1947 років. Долучилися до поминальних заходів і жителі Івано-Франківщини. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Так, священнослужителі обласного центру відправили поминальну панахиду у Меморіальному сквері, участь у якій взяли представники обласної та міської влади, зокрема заступник голови обласної державної адміністрації Євген Фербей, громадськість міста. Також учасники заходу поклали квіти до Символічного Хреста.

У виступах присутніх зазначалося, що через страшні масштаби злочину та цілеспрямовану політику тоталітарного режиму приховування правди про Голодомор, вчені досі продовжують обговорювати точну кількість жертв Голодомору 1932-1933 років. Але йдеться про мільйони обірваних, вбитих страшною зброєю масового ураження – голодом – людських життів. Сьогодні нашим спільним обов’язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв, розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму.

Цього дня також відбулась загальнонаціональна акція пам’яті жертв голодоморів «Запали свічку пам’яті».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.