На Прикарпатті на хабарі спіймали екологічного інспектора

Фото ілюстративне

Співробітники Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області викрили на систематичному отриманні хабарів державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу Державної екологічної інспекції. Про це повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

«За оперативними даними, держслужбовець регулярно вимагавгроші за невжиття заходів при порушенні екологічних норм. За хабарі він гарантував не притягувати до відповідальності комерсантів, які незаконно видобували піщано-гравійну суміш з русел річок у Тисменицькому та Богородчанському районах», - йдеться у повідомленні.

У межах досудового розслідування правоохоронці задокументували три епізоди отримання інспектором неправомірної вигоди. Держслужбовця затримано під час отримання чергового хабара.

Вирішується питання щодо оголошення чиновнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Триває слідство.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.