У Канаді померла віце-президентка Світового конгресу українців

У Канаді померла відома громадська діячка української діаспори Анна Кісіль, яка очолювала Світову федерацію українських жіночих організацій та була віце-президенткою Світового конгресу українців.

Народилася у м. Яремчі, що на Івано-Франківщині. Вчилася у Львові – у будівельному технікумі та Політехнічному інституті, де отримала спеціальність інженера-викладача будівельних дисциплін.

З 1990 року Анна Кісіль жила та працювала у Канаді, де їй вдалося розбудувати успішний бізнес. Водночас з початку 2000-х була активним діячем української діаспори – президентом громадської організації «Четверта хвиля» та членом Ради директорів Конгресу українців Канади (відділ Торонто) і Ради директорів Світового конгресу українців (Рада культури).

Також завжди щедро жертвувала кошти на розвиток української культури та освіти в Україні і діаспорі, зокрема фінансово підтримувала діяльність дитячих центрів в Україні, бібліотек, видавництв і різних проектів, доклала чимало зусиль до створення підручника «Крок 2» з української мови для діаспори, допомагала реалізовувати освітянські й культурні проекти Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

Нещодавно Анна Кісіль отримала державну нагороду України – Хрест Івана Мазепи.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.