На Івано-Франківщині 95 тисяч людей отримують субсидії

95 тисяч прикарпатців отримують субсидії. Про це повідомила заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Галина Сеник.

Управлінець зазначила, що 91 тисяча домогосподарств отримують субсидії у готівковій формі через відділення банків та «Укрпошти». Решта – безготівково на рахунки надавачам житлово-комунальних послуг.

Галина Сеник також розповіла про умови призначення субсидій, а також обмеження щодо їх отримання.

Зокрема, перепоною для отримання субсидії є опалювальна площа житлового приміщення, яка перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку, придбання транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплати послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) або транспортного засобу, крім медичних, освітніх, житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень.

Також субсидія не призначається сім’ям, у складі яких є непрацюючі люди працездатного віку, або особи, які понад 60 днів перебували за кордоном. Заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг теж не дає права на призначення субсидії.

Зазначимо, що у порівнянні із минулим роком кількість отримувачів субсидій збільшилася.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.