Прикарпатця, який не задекларував квартиру у Відні, можуть виправдати

Засуджені починають ініціювати скасування вироків ВАКС, які вже набрали законної сили. Все це через рішення КСУ, яким кримінальну відповідальність щодо брехні в декларації визнано неконституційною. Про це повідомили в «Автомайдані».

Загалом в Антикорупційному суді було 5 вироків по таких справах. Найімовірніше, що їх усіх просто скасують.

Наприклад, на 19 листопада призначено засідання по перегляду вироку щодо Романа Тимківа, колишнього керівника Львівського бронетанкового заводу.

«Тимків у своїй декларації за 2017 рік та в декларації перед звільненням не вказав відомості про частку дружини на квартиру у Відні за 381 тис євро, а також про компанію з Белізу (офшорна зона) із статутним капіталом у 50 тис доларів США, бенефіціаром якої він сам і був», - йдеться у повідомленні.

При чому на суді Тимків повністю визнав свою вину у брехні в декларації та пішов на угоду із прокурором.

Ще у травні ВАКС ухвалив обвинувальний вирок і призначив 51 тис грн штрафу з позбавленням права протягом наступних 3 років керувати державними підприємствами, а також стягнув в бюджет 2 860 грн за проведення експертизи.

«Тепер цей вирок ймовірно скасують, Тимківу з бюджету повернуть сплачений штраф і він зі спокійною душею зможе йти знову працювати на державну службу. Велика подяка за це 11-ти суддям КСУ!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.