Презентували 3-й том енциклопедії ЗУНР

2 листопада в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника презентовано третій том фундаментальної праці українських науковців “Західно-Українська Народна Республіка 1918-1923. Енциклопедія. Т. 3ˮ.

Його видано за підтримки органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області.

Видання вперше в українській та світовій історичній науці презентує комплексне дослідження одного з найяскравіших феноменів вітчизняної історії – доби Західно-Української Народної Республіки.

Презентаційний захід приурочили 102-річниці проголошення ЗУНР. У ньому взяли участь ректор Прикарпатського університету, професор Ігор Цепенда, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, координатор проєкту, професор Прикарпатського університету Микола Кугутяк, науковці нашого університету – представники редакційної ради, редакційної колегії та авторського колективу видання. Ще ряд науковців та викладачів з різних університетів України долучилися до участі в заході в режимі онлайн.

«Нам вдалося зібрати фахівців, які роками займаються цією проблематикою. Тому, коли подивитися якість змістовної частини, і поліграфічної, звичайно, то ми можемо пишатися тим, що вдалося реалізувати надзвичайно цікавий проєкт. І вдалося це зробити за підтримки Івано-Франківської обласної ради, адміністрації, а перший том – за підтримки і Львівської обласної ради і адміністрації», - зазначив ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Непересічною подією назвав вихід наступного тому енциклопедії голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

«Тішуся, що очолюючи обласну раду, мав змогу допомогти своїй Альма-матер у реалізації такого вагомого проєкту. Науковці вже мають матеріали і для четвертого тому. Хочу запевнити про подальшу фінансову підтримку проєкту з боку Івано-Франківської обласної ради», – заявив під час презентації Олександр Сич.

Координатор проєкту, професор Прикарпатського університету Микола Кугутяк у свою чергу підкреслив унікальність видання, адже його тема – це історія цілої держави.

«Тут досліджується і політична сфера, і військова, і державно-дипломатична, і економічна. Нам довелося багато речей переосмислювати, давати їм правову оцінку і подавати їх у цих нових виданнях Енциклопедії», – розказав Микола Кугутяк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.

[caption id="attachment_42892" align="alignnone" width="825"] ????????????????????????????????????[/caption]