На Богородчанщині планують добувати газ

ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» планує розпочати промислову розробку родовища вуглеводнів, з подальшим видобуванням природнього газу на Грабівській площі в адміністративних межах Богородчанського та Тисменицького районів Івано-Франківської області.

На Грабівській площі в 2013-2014 рр. пробурена пошукова свердловина 1-Грабівська, з якої було отримано промисловий приплив газу дебітом 10 тис. м3/д.

В адміністративному відношенні площа знаходиться в Богородчанському і Тисменицькому районах Івано-Франківської області на відстані 14 км на північний захід від смт. Богородчани.

На підставі аналізу проведеного комплексу пошуково-розвідувальних робіт в межах площі ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» підготовлено геологічну модель Грабівського родовища для постановки подальшого пошукового-розвідувального буріння. Буріння свердловин глибинами до 1500 метрів.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до: Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації (найменування уповноваженого органу, 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 A, main@eco.if.gov.ua поштова адреса, електронна адреса, (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович.

За даними ЄДРПОУ, засновником ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» є нідерландська фірма Ем Ен Ді Юкрейн Бі.Ві. Бенефіціарами є житель Львова Козицький Зіновій Ярославович та житель Праги Карел Комарек. Статутний капітал ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» становить майже 81 млн. гривень.

Зазначимо, що Зіновій Козицький — відомий бізнесмен, власник львівського муніципального велопрокату NextBike та групи бурових компаній «Горизонти». Його син Максим Козицький у лютому очолив Львівську ОДА.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.