В ОПОРІ розповіли про виявлені порушення на місцевих виборах

Впродовж виборчої кампанії представники ОПОРИ на Прикарпатті подали до поліції 38 заяв про ймовірні порушення. Про це під час онлайн-пресконференції розповів координатор спостереження за виборами у Івано-Франківській області Богдан Морикіт.

Наймасовішим порушенням виборчого законодавства з початку виборчої кампанії стало розповсюдження на білбордах передвиборної агітації без вихідних даних та проведення агітації поза строками. Представники Громадянської мережі ОПОРА на Прикарпатті подали заяви до поліції щодо білбордів та сітілайтів, розміщених із ймовірними порушеннями, де згадуються політичні партії: «Слуга народу», «Голос», «Європейська солідарність», «Перемога Пальчевського», Українська Галицька партія», «За майбутнє», «Українська партія», ВО «Батьківщина», «Платформа громад».

Зафіксовано агітацію у громадському транспорті за політичну партію «Платформа громад», такі випадки зафіксовані у Надвірній та Долині.

«Протягом виборчої кампанії ОПОРА моніторила дотримання стандартів у сфері використання адміністративного ресурсу. Було запропоновано посадовим особам органів державної влади та місцевого самоврядування, які стали кандидатами, підписати Кодекс поведінки під час виборчої кампанії. Такою можливістю скористався виконуючий обв’язки міського голови Надвірної Тарас Пекарський. Під час виборчої кампанії зафіксовано випадки, які мають ознаки використання бюджетного адмінресурсу на користь кандидатів Марії Савки від «Слуги народу» та Сергія Басараба від «Європейської солідарності»,- йдеться у повідомленні ГМ ОПОРА.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.