Марцінків витратив 6,3 млн. гривень на утримання патронатної служби

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків витратив 6,3 млн. гривень за п’ять років на утримання патронатної служби. Про це повідомили у русі «Чесно».

«Через патронатну службу Руслана Марцінківа, оминаючи законодавчі норми, без конкурсу на різні посади у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради призначили 51 людину. У самій патронатній службі постійно працює понад десяток людей, які одержують мінімальну заробітну плату, проте мають чималі щомісячні премії – найбільша з них сягнула 50 тисяч гривень. Порівняно з 2015 роком, коли було троє працівників, штат патронатної служби зріс у 5 разів – зараз там працюють на постійній основі 15 осіб. Утримання патронатної служби протягом 5 років коштувало платникам податків 6,3 мільйона гривень», - йдеться у повідомленні.

Рух ЧЕСНО проаналізував роботу патронатних служб міських голів 13 обласних центрів. Наприклад, у Львові, де мешкають близько 712 тисяч осіб, пресслужба (вона повідомляє громаду про діяльність виконавчої влади) налічує 10 співробітників, а в Тернополі, котрий, як і Франківськ, очолює мер-свободівець, у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ є лише 5 працівників за населення 216 тисяч мешканців.

«Протягом 5 років існування патронатної служби Руслана Марцінківа 51 її працівника перевели на інші посади у виконавчих органах міської ради. Ці люди працювали в патронатній службі мера приблизно місяць чи два, а далі переходили на інші посади без конкурсу, а звичайним переведенням. Таку схему Марцінків використовує для оминання чинного законодавства. Призначення на посади в органах місцевого самоврядування на конкурсних засадах передбачене, зокрема, законами "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про службу в органах місцевого самоврядування". Поза конкурсом міські голови мають право брати працівників у свою патронатну службу», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що під час керування містом Віктора Анушкевичуса у патронатній службі працювало лише три особи.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.