ОДА пропонує місцевій владі перевести школи на дистаційне навчання

У разі значного погіршення ситуації в Івано-Франківській області будуть готувати заклади для розгортання додаткових місць задля прийому та лікування хворих на коронавірус. Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак.

Наразі на COVID-19 вже захворіло 811 дітей. Від початку року захворіли 141 учень та 312 вчителів. Наразі хворими є 88 учнів і 191 працівників школи. Найбільше випадків зафіксовано в Івано-Франківську, Косівському та Снятинському районах.

«У зв’язку зі значним збільшенням кількості хворих учнів обласною державною адміністрацією направлено рекомендаційні листи у райони та об’єднані територіальні громади, міста обласного значення щодо організації канікул у школах або запровадження дистанційного навчання. Як зазначив заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Андрій Сташків, рішення про такі дії прийматимуть педагогічні ради освітніх закладів», - йдеться у повідомленні.

Додамо, що на сьогодні 4700 учнів та 564 педагогічних працівників перебувають на самоізоляції. Дистанційне навчання запроваджено у 26 школах Прикарпаття.