На Івано-Франківщині судитимуть комерсанта, який незаконно видобував торф

Слідчі завершили досудове розслідування за фактом незаконного видобування корисних копалин на Івано-Франківщині. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

«Своєю протиправною діяльністю керівник одного з приватних акціонерних товариств на Івано-Франківщині заподіяв збитки державі в розмірі понад 10 мільйонів гривень», - йдеться уповідомленні.

Нагадаємо, припинили незаконний видобуток корисних копалин детективи слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

«Встановлено, що правопорушник - керівник юридичної особи, зловживаючи повноваженнями, самовільно захопив земельні ділянки, що в селі Верхній Струтинь, Рожнятівського району, на яких незаконно видобував торф, який реалізовув на території України та за її межами, таким чином легалізовував кошити отримані від продажу корисної копалини», - йдеться у повідомленні.

15 квітня 2020 року правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 364-1 та ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України.

За результатами досудового розслідування слідчими Івано-Франківщини складено обвинувальний акт, який Івано-Франківською обласною прокуратурою скеровано до суду.

За скоєння даних кримінальних правопорушень чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.