Від коронавірусу помер викладач ІФНТУНГ Володимир Костишин

18 жовтня від коронавірусу помер завідувач Кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки ІФНТУНГ Володимир Костишин. Про це у Фейсбуці повідомив його син Сергій.

Довідка.

Володимир Степанович Костишин здобув вищу освіту в Івано-Франківському інституті нафти і газу, з яким пов’язав всю свою трудову діяльність.

Працював на посадах інженера, асистента та доцента.

У 1987 р. захистив кандидатську, а в 2003 р. – докторську дисертації.

Вчене звання доцента йому присвоєно в 1990 р., а професора – в 2004 р.

Упродовж 1988-2005 рр. обіймав посаду заступника декана, а в 2006-2014 рр. – декана факультету електрифікації та інформаційно-вимірювальних технологій.

Працював завідувачем кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки (ЕЕМ) ІФНТУНГ.

Сфера наукових інтересів В. С. Костишина стосувалась дослідження питань підвищення ефективності функціонування електроприводних насосних станцій, впровадження енергозаощаджуючих технологій , створення комп’ютерно-орієнтованих моделей перетворювачів енергії на основі методу аналогії та узагальненої теорії кіл.

За результатами досліджень опублікував понад 140 наукових і навчально-методичних робіт, зокрема п’ять монографій та п’ять навчальних посібників з грифом МОН України.

Нагороджений грамотами Міністерства освіти і науки України (2007) та Верховної Ради України (2011), медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (2018).

Заслужений енергетик України (2018).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.