Прикарпатці зменшили споживання природного газу

За підсумками перших дев’яти місяців 2020 року використання блакитного палива на теренах області становило 264,3 млн кубометрів, що на 16,13 млн. кубометрів (6,11%) менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в ТОВ Івано-Франківськгаз ЗБУТ».

Зниження об’ємів споживання газу продемонстрували як побутові споживачі, так і юридичні особи - промислові підприємства, бюджетні та релігійні організації.

У порівнянні з минулим роком, прикарпатці скоротили витрати енергоресурсу з понад 249,87 млн кубометрів до 238,39 млн (-4,59% у відсотковому співвідношенні). І це попри зростання на 5 778 або ж на 1,33% кількості домогосподарств, яких обслуговує ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут».

Якщо на споживання природного газу промисловими підприємствами та бюджетними організаціями в певній мірі вплинула ситуація із COVID-19, то населення, очевидно, демонструє тренд до енергозбереження.

«Аналітика останніх років свідчить, що на Прикарпатті з року в рік зростає економія природного газу. Навіть цьогорічний історичний мінімум цін на блакитне паливо та зростання кількості клієнтів компанії не спричинили зростання споживання енергоресурсу, – розповідає директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів. – Пояснити це можна не лише змінами в кліматі, але й впровадженням енергоефективних технологій, котрі дозволяють «спалювати» значно менше енергоресурсу».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.