В ОДА назвали райони з найбільшою кількістю хворих на COVID-19

9 жовтня, під час брифінгу з поширення та протидії коронавірусної інфекції, про ситуацію в області повідомили заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак та заступник директора «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяна Джус.

За словами Володимира Дзьомбака, від початку карантину на Прикарпатті захворіло 14835 осіб, з них 520 дітей. На жаль, 351 пацієнт помер, що склало 2,4% від кількості захворілих. Посадовець наголосив, що в основному смертність переважає серед літніх людей, хоча і зареєстровано 2% смертності серед людей віком від 18 до 29 років, 8% - від 30 до 40 років, 55 хворих зареєстровано з летальним наслідком у віці 50-69 років, 35% - у віці 70 років і старше.

«Однозначно, що навіть у молодому віці смерті пов’язані із супутніми захворюваннями. Тим не менше, хочу нагадати, що карантинні заходи і дотримання всіх необхідних режимівдозволяє уберегтися від захворювання», - додав заступник директора ДОЗ.

Тетяна Джус акцентувала, що ситуація в області залишається напруженою і неблагополучною. Найбільше поширення інфікування COVID-19 в Коломийському, Калуському, Тисменицькому та Косівському районах і місті Івано-Франківську.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.