В Івано-Франківську кандидат в депутати роздавав гроші учасникам пробігу

3 жовтня в Івано-Франківську відбувся «Веселий забіг», учасники якого отримали грошові винагороди. Вручав призи кандидат у депутати Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» Олег Андрухів. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

«Веселий забіг», який організував університет Короля Данила, проходив на міському озері Івано-Франківська. Захід приурочили Всесвітньому дню тверезості. Ведучим «Веселого забігу» був проректор університету, а водночас кандидат в депутати Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» Олег Андрухів.

На початку забігу Олег Андрухів повідомив, що таких захід проводиться вперше, а його учасники отримають грошові винагороди від організаторів. Зокрема від університету Короля Данила.

«Будемо сьогодні мати п’ять номінацій, – розповів Олег Андрухів. – Хто прибіжить першим отримає тисячу гривень. Хто буде найстаршим учасником і завершить марафон теж отримає тисячу гривень. Хто пробіжить з наймолодших учасників три кілометра, теж отримає тисячу гривень. Хто матиме найкумедніший костюм, я не рахуюся, теж отримає тисячу гривень. І, на завершення, хто останній прибіжить теж отримає тисячу гривень. Але є правило щодо останнього. Якщо це буде 30 людей, то ви отримаєте тисячу гривень на 30 людей. І у вас є година часу».

Опісля забігу відбулося урочисте нагородження учасників. Спершу Олег Андрухів вручив нагороди наймолодшим учасникам.

«Думаю буде справедливо, якщо ми тисячу гривень розділимо між цими дітками, - сказав Андрухів та вручив гроші дітям. – Знаєте, якби я йшов в мери… Але я не йду в мери, я йду з мером. Це вам (гроші – авт.) від університету і від Олега Андрухіва. Але це не підкуп виборців».

Далі перейшли до нагородження дорослих учасників «Веселого забігу». Олег Андрухів передавав диплом та, ймовірно, конверт з грошима ректору університету Мирославу Луцькому, а той в свою чергу вручав їх переможцям забігу.

За словами координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області Богдана Морикіта, зареєстрованому кандидату в депутати не слід брати участь та організовувати заходи, що передбачають роздачу коштів як повнолітнім так і неповнолітнім особам. Адже при цьому виникає чимало питань щодо оцінки дій такого кандидата та щодо можливого непрямого підкупу виборців.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.