На Івано-Франківщині планують відремонтувати церкви зі списку ЮНЕСКО

На Івано-Франківщині планують реконструювати п’ять пам’яток в рамках президентського проекту «Велике будівництво». Про це повідомив голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак зазначив, що дерев’яні церкви, конструкції яких, внаслідок дії природних чинників руйнування, втрачають свою несучу здатність, їх деревина прогнила, уражена біологічними шкідниками.

Зокрема, в 2019- 2020 роках профінансовано реставраційні роботи церкви Зішестя Святого Духа в Рогатині на суму 600,0 тис. гривень. Проектною документацією на реставрацію цієї церкви передбачено фінансування в сумі 8,0 млн. гривень на період до 2023 року.

Планується й виготовлення проекту реставрації об’єкта ЮНЕСКО церкви Пресвятої Богородиці 1808 р. в с. Нижній Вербіж Коломийського району. Вартість робіт реставрації об’єкта буде визначено проектно-кошторисною документацією.

В обласному бюджеті для проведення заходів із збереження та реставрації пам’яток культурної спадщини передбачено 3,0 млн гривень, в тому числі на реставрацію пам’яток ЮНЕСКО в сумі 1,5 млн. гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.