На Калущині виявили зону просідання грунту

У Калуші відбулась нарада під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко, на якій було заслухано питання просідання земної поверхні в с. Кропивнику Калуської міської ОТГ.

Про утворення даного провалля Калуську міську раду було повідомлено в.о. старости Кропивницького старостинського округу Михайлом Барничем, оскільки в зону просідання потрапили земельні ділянки, які використовувались мешканцями с. Кропивник для ведення сільського господарства.

Відстань до найближчої житлової забудови становить орієнтовно 300 метрів. Мульда просідання утворилась на дорозі, наповнилась прісною водою атмосферного походження, контакту з розсолами підземних горизонтів відпрацьованих шахт імовірно немає. Вирішення даної ситуації є надзвичайно важливим та потребує детального вивчення із залученням науково-дослідних інститутів.

Цього ж дня було здійснено виїзд в с. Кропивник для обстеження зони просідання та визначення кількості реперних знаків, які необхідно встановити та включити їх в систему моніторингу для вивчення процесів просідання та прогнозу негативних процесів на даній ділянці.

Було дано доручення управлінню будівництва та розвитку інфраструктури міської ради провести розмову з представниками науково-дослідних інститутів щодо визначення кошторисної вартості робіт проведення геофізичних досліджень та підготувати пропозиції на розгляд міського голови.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.