На Івано-Франкіщині стартує осінній призов

1 жовтня на Прикарпатті розпочинається осінній призов на строкову військову службу у Збройні Сили та інші військові формування України у 2020 році. Про це повідомили в Івано-Франківському обласному військоматі.

На призовні дільниці викликаються громадяни України віком від 18 до 27 років.

З Івано-Франківської області для проходження строкової військової служби восени 2020 року буде направлено 415 призовників.

З них 240 чоловік будуть проходити службу в Збройних Силах України (в тому числі в Сухопутних військах, Десантно-штурмових військах, Повітряних та Військово-морських силах). Та 178 чоловік будуть проходити строкову військову службу в Національній гвардії України, Державній прикордонній службі та Державній спеціальній службі транспорту.

Планове завдання для Івано-Франківської області цього призову є меншим порівняно з весняним, коли до війська направили 500 юнаків.

Осінній призов проводиться в умовах карантинних обмежень, викликаних пандемією «COVID-19»

Всім призовникам буде проведено тестування на виявлення «COVID-19» на безоплатній основі.

Наголошуємо, що всі призовники, які будуть призвані під час весняного призову 2020 року, будуть направлені для здобуття кваліфікаційної підготовки протягом 2-3 місяців в навчальні центри, після чого будуть розподілені для подальшого проходження військової служби у військових частинах.

Зазначимо, що призовники не залучаються до виконання бойових завдань в операції Об'єднаних сил.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.