Посадовців підозрюють у завищенні вартості будівництва амбулаторії

За процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури посадовій особі облдержадміністрації повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах та службовому підробленні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України), а також керівнику підрядної організації – у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

«За даними слідства, між департаментом Івано-Франківської облдержадміністрації та підприємством було укладено договір про закупівлю підрядних робіт за державні кошти з метою будівництва амбулаторії в одному із сіл Долинського району. У подальшому підрядником завищено вартість матеріалів та виконаних робіт, а посадовою особою підписано відповідні акти приймання будівельних робіт та довідки про їх вартість, що стало підставою для оплати замовником робіт та спричинило збитки державі на суму майже 400 тис. грн», - йдеться у повідомленні Прокуратури Івано-Франківської області.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Івано-Франківського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід – УСР в області ДСР Національної поліції України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.