Олексій Чернишов оглянув відновлення дамби в селі Угорниках

25 вересня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відвідав Івано-Франківську область з робочою поїздкою, в ході якої приділив особливу увагу питанню контролю робіт з подолання наслідків повені. Про це повідомили в пресслужбі Мінрегіону.

Олексій Чернишов разом з делегацією та керівництвом області, головою Івано-Франківської ОДА Віталієм Федорівим, оглянули хід робіт з відновлення правобережної дамби на р. Бистриця Надвірнянська у с. Угорники, що постраждала внаслідок повені у червні 2020 року.

Міністр пересвідчився, що робота на об’єкті перебуває в активній фазі. Для виконання усіх запланованих робіт будівельники влаштували нове русло для річки. Наразі відбувається демонтаж пошкодженого берегоукріплення із залізобетонних плит, влаштування антирозмивного укріплення із кам’яного масиву та в подальшому буде здійснено облаштування нового берегоукріплення.

«Економічна історія кожного регіону має свої типові ознаки, не врахування яких при здійсненні ефективного господарювання та розвитку області неприпустимо. Щороку маємо справу з повенями у західних областях, тож повторюваність наслідків та відновлювальних робіт вже прогнозована. Місцева влада має напрацювати пропозиції по запобіганню виникненню таких ситуацій вже зараз. Це термінове завдання. Підтримка в належному стані існуючих захисних споруд дозволить своєчасно реагувати на можливі надзвичайні ситуації. Це велика і кропітка робота, яка в майбутньому дозволить спрямовувати кошти не на подолання результатів стихій, а сфокусуватись на розвитку регіонів. Держава виділила значні обсяги коштів на подолання наслідків стихійного лиха, адже мова йде не тільки про об’єкти інфраструктури, а й про людські життя. Процес виконання поточних робіт має ретельно контролюватись всіма рівнями місцевої влади», — зазначив Міністр.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.