В Івано-Франківську облаштують Центр альтернативної медицини для дітей

В Івано-Франківську за грантові кошти облаштують Центр альтернативної медицини для дітей, які мають захворювання опорно-рухового апарату та центральної нервової системи за проектом «АЛЬТЕРА».

Проєкт «Альтернативні терапії в Марамуреші та Івано-Франківську» отримав фінансування в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. Проект фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства.

Загальна сума проекту складає 1 611 760,20 євро, з яких сума для міста Івано-Франківська – 353 400,00 євро.

«Наша команда виграла ще 11 мільйонів гривень для Центральної міської дитячої лікарні, що на вул.Чорновола,44. Тепер у місті буде центр альтернативної медицини для дітей, які мають захворювання опорно-рухового апарату та центральної нервової системи», – розповідає начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк.

Реалізація проекту передбачає здійснення ремонтних робіт спортивного залу, холу та кабінетів для реабілітації. А також закупівлю необхідного реабілітаційного обладнання.

«В нашій дитячій лікарні зараз 220 дітей до 3-х років на обліку в катамнестичному кабінеті. Це дуже чудово, що з’явиться новий пакет для надання допомоги. Адже в нашій лікарні чудесні реабілітологи, логопеди та всі спеціалісти з величезним і зокрема закордонним досвідом. Ми маємо кадровий потенціал, але тепер ми матимемо й можливість його реалізувати. Завдяки реалізації цього проекту, наша лікарня стане дійсно європейською”, – розповідає директорка міської дитячої клінічної лікарні Ольга Бойчук.

Проектом передбачено також проведення тренінгів для лікарів та медичного персоналу та обмін досвідом з Європейськими партнерами. А для доступу пацієнтів з обмеженими можливостями та супроводжуючих осіб до кабінетів та спортивного залу лікарню буде обладнано електричною підіймальною платформою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.