Віталій Федорів: Лише колективна відповідальність допоможе стабілізувати захворюваність на COVID-19

Неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема, маскового режиму, зберігати соціальну дистанцію, нести колективну відповідальність щодо протидії поширенню коронавірусу. З таким закликом сьогодні під час онлайн-наради звернувся до жителів Прикарпаття голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Найбільше хворих на коронавірусну хворобу зареєстровано у п’яти районах та в обласному центрі, зокрема, в Тисменицькому (957 випадків), Калуському (1062), Коломийському (1163), Косівському (861), Надвірнянському (606) районах та м. Івано-Франківську (3840).

Зареєстровано 412 дітей із позитивним результатом ПЛР-діагностики, з яких 70 % вже одужали.

Протягом останніх двох тижнів спостерігається тенденція до поступового зниження завантаженості ліжок стаціонарними хворими. Зайнято хворими 798 ліжок або 43,1% (до прикладу: на початку вересня – було зайнято понад 70% ліжкового фонду).

Крім того, на стаціонарному лікуванні перебувають понад 500 хворих із пневмоніями.

Зменшилася частка зайнятих ліжок у реанімаційних відділеннях. Станом на вересень 70 ліжок інтенсивної терапії та 24 апаратів ШВЛ (з них 22 – киснева терапія) зайнято хворими на COVID-19. Для порівняння: на початку вересня було зайнято 80-86 реанімаційних ліжок.

Активно здійснюються заходи з розширення кисневих магістралей у закладах першої лінії. На звітний період 660 ліжок (36%) забезпечено подачею кисню (централізовано 540 та із застосуванням кисневих концентраторів 120).

Резервним закладом другої черги визначено КНП «Верховинська ЦРЛ Верховинської районної ради», у якому передбачено розгорнути 48 ліжок для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.