Зеленський: нині доводиться будувати країну майже з нуля

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Івано-Франківську область взяв участь у представленні Стратегії розвитку регіону до 2027 року. Про це повідомили в пресслужбі Глави держави.

На початку виступу Глава держави розповів, що його робоча поїздка розпочалася із відвідання селища Ланчин, яке постраждало від повені в червні. За його словами, для подолання наслідків стихії влада відреагувала швидко та дієво.

«Але це далеко не перший паводок в історії України. Ми змушені долати наслідки, коли потрібно думати про запобігання таким речам. Ця проблема потребує комплексних, системних рішень. І вони існують. Існує успішний міжнародний досвід, але в попередні багато років це для влади було нецікаво. Як і інші дуже важливі речі, які для нас сьогодні є пріоритетними», – наголосив Президент.

Володимир Зеленський зауважив, що нині доводиться будувати країну майже з нуля, «а в деяких випадках – навіть з мінуса».

«Ми хочемо змінити такий підхід і побудувати країну, яка завжди й до всього готова. Яка згадує про власну армію не тоді, коли починається війна. І згадує про власну медицину не тоді, коли стається COVID-19. Ми будуємо країну, яка завжди буде на декілька кроків попереду», – заявив Глава держави.

Говорячи про особливості Івано-Франківщини, Президент зауважив, що це туристично привабливий край, який має значну історичну та культурну спадщину.

«Крім цього, у вашої області є потенціал для розвитку відновлюваної енергетики та органічного виробництва. А ще – для розвитку малого, середнього й підтримки великого бізнесу. Як доказ – нещодавно, за версією «Форбс», Івано-Франківськ визнано найкращим містом для ведення бізнесу в Україні. І я щиро вас із цим вітаю», – зазначив Глава держави.

Водночас, за його словами, треба чітко розуміти й проблеми регіону, які обов’язково слід вирішувати.

«В області не вистачає сміттєпереробного заводу та сучасних очисних споруд. А 90% доріг місцевого значення потребують ремонту. Все це можна й потрібно виправити, і зі свого боку ми готові повністю допомагати місцевій владі», – сказав Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.