На Тисмениччині захворюваність на COVID-19 майже вп’ятеро перевищує базовий рівень

Депутатами Тисменицької районної ради, керівники району та медичних закладів обговорили ситуацію, що склалася в Тисменицькому районі внаслідок стрімкого поширення коронавірусної інфекції серед населення району. Про це повідомили у Тисменицькій РДА.

Тисмениччина вже четвертий тиждень перебуває у загрозливому «червоному» рівні епідемічної небезпеки.

В ході обговорення проблеми завідувач Богородчанського міжрайонного відділу ДУ “Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України” Валентина Левицька навела невтішну статистику поширення коронавірусної інфекції в населених пунктах району.

«Станом на 14 вересня в районі зареєстровано 894 випадків COVID-19. Наразі на спостереженні знаходиться 423 пацієнти, госпіталізовано з позитивним результатом - 154, що означає, що показник захворюваності та епідемічної небезпеки в районі є досить високим, зважаючи на те, що при визначенні епідемічного зонування береться до уваги показник від 80 до 200 захворілих на 100 тис. населення) та наголосила, що варто звернути увагу на те, що застережні заходи з метою зменшення згубного впливу вірусу є неминучими, особливо, коли мова йде про вразливі категорії населення – дітей, людей похилого віку та осіб із хронічними захворюваннями», - йдеться у повідомленні.

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна хоча б одна з таких ознак: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів поспіль; середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш як 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів; показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності. На рівні району визначається один показник: захворюваність за 14 днів на 100 тис. населення. Базовим рівнем захворюваності прийнято менше 40 осіб на 100 тис. населення.

В Тисменицькому районі встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки, оскільки за 14 днів (з 31.08.2020 по 13.09.2020) захворюваність становила 186,97 на 100 тис. (перевищує базовий рівень у 4,6 раза).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.