На Івано-Франківщині завершили вакцинацію диких тварин від сказу

Фото ілюстративне

В період з з 4 по 11 вересня на території Івано-Франківської області провели осінню кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Приманки з вакциною розповсюджували шляхом розкидання авіатранспортом над територіями лісових та польових угідь, поза межами населених пунктів. Всього розкидано 307,1 тис. приманок на території 12,284 тис. км².

«Розповсюдження приманок, які містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу, здійснювалось за участю чотирьох літаків АН-2 зі злітно-посадкової смуги аеродромів у м. Виноградів Закарпатської області та м. Коломиї», - йдеться у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Заходи здійснювались відповідно до положень міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 році та виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в області на 2020 рік.