Калуська ТВК змінила межі виборчих округів

Калуська районна територіальна виборча комісія змінила межі територіальні виборчих округів з організації та проведення виборів до районної ради. Про це повідомили у Івано-Франківському осередку ГМ «ОПОРА».

При цьому кількість виборчих округів не змінилася.

За роз’ясненнями щодо переформатування округів представники Громадянської мережі ОПОРА звернулися до голови Калуської районної ТВК Мирослава Кузя.

«Коли ми зробили перший розподіл, була така ситуація, що Новицька ТГ межує через село Берлоги з Брошнівською ТГ. Але там є водна перешкода – межує через річку, – пояснює голова Калуської районної ТВК Мирослав Кузь. – Тоді ми подивилися, що можемо внести зміни в четвертий, п’ятий та шостий округи. При цьому ми дотрималися принципу кількості виборців. Новий розподіл – комфортніший, бо є транспортне сполучення між округами. Ми в першій постанові, в принципі, поділили правильно, але там був цей нюанс – про межування через річку. Тобто, можна казати, що межує, а можна – що не межує. Ми не знали, як юридично правильно, але в нас такий був внутрішній дискомфорт, що воно трішечки неправильно. Крім того, й для депутатів, які будуть представляти цей округ – він йшов якось таким віялом, а так, як ми змінили – виглядає комфортніше».

8 вересня ТВК змінила межі виборчих округів на території Калуша і Калуського району. Калуську ОТГ розбили на три частини, одна з них разом з Брошнів-Осадською ТГ увійшла до четвертого виборчого округу, друга — разом із Новицькою ТГ — до п’ятого виборчого округу, а третя — разом із Верхнянською і Войнилівською ТГ — до шостого. Постанову, станом на 10 вересня, не оприлюднили на офіційних сайтах.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.