Голова Держагентства відзначив темпи ремонту доріг на Прикарпатті

8 вересня із робочою поїздкою на Івано-Франківщині побував голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков. Про це повідомили в Івано-Франківській ОДА.

Посадовці проінспектували стан виконання капітального ремонт мосту в селі Боднарів та об’їзну дорогу у м. Калуші. Також вони побували у селі Ланчин Коломийського району, де ознайомилися із сучасними інфраструктурними рішеннями при будівництві доріг, які на ділянці автошляху Т-09-05 Делянин-Раківчик продемонструвала турецька компанія Onur Group Ukraine.

Олександр Кубраков проаналізував стан справ у дорожній галузі області та окреслив основні напрямки роботи, які відбуватимуться на Прикарпатті наступного року.

«Івано-Франківська область є однією із лідерів в України за темпами проведення будівельних робіт на автошляхах. На сьогодні в області вже зроблено 50 відсотків від запланованого обсягу, - наголосив Олександр Кубраков. – Основним об’єктом на Прикарпатті, на якому найбільше зосереджена увага Державного агентства автомобільних доріг України, є траса Н-09, яка з’єднує область із Закарпаттям».

За словами Олександра Кубракова, наступного року пріоритетним об’єктом у дорожньому господарстві області стане дорога Н-18, яка з’єднає Прикарпаття і Тернопільщину. На думку управлінця, якісно проведений ремонт на даному автошляху значно пожвавить розвиток туризму та скоротить відстань проїзду між Івано-Франківськом та Києвом. Також цього року заплановано ремонт ділянки дороги М-12, яка проходить у Рогатинському районі. На сьогодні це є одна із найскладніших доріг міжнародного значення, яка потребує невідкладного відновлення.

«Цього року область отримала понад два мільярди гривень на проведення будівництва доріг державного значення. Роботи на даних об’єктах проводять у три зміни», - розповів голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.