На Калущині на хабарі спіймали посадовця лісгоспу

Співробітники Служби безпеки України викрили посадовця одного із лісових господарств Калуського району на незаконному збуті високоякісної деревини. Про це повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

За даними досудового слідства, зловмисник обіцяв місцевому підприємцю продати вартісний дуб під виглядом дешевої технологічної сировини та дров. Натомість майстер лісу вимагав хабар у розмірі 70 тисяч гривень.

«Правоохоронці задокументували передачу зловмисником завдатку. Решту суми він мав отримати після відвантаження деревини бізнесмену. Під час санкціонованого обшуку в лісництві правоохоронці вилучили товарно-транспортні накладні, бирки для маркування деревини, матеріали лісовпорядкування та чорнові записи про незаконні оборудки з лісом», - йдеться у повідомленні.

Наразі посадовцю оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Викриття незаконної діяльності проводилося спільно з територіальним управлінням ДБР у місті Львів під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.