Медик франківської лікарні повідомила про проблеми, влада спростовує

Лікарка-реанімолог з Івано-Франківської центральної міської лікарні Іванна Дидик повідомила, що у їхній лікарні не залишилося місць у реанімаційному відділенні, а також вільних апаратів ШВЛ. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці. Щоправда, пізніше допис видалила.

Лікарка звернула до людей з проханням дотримуватись карантинних заходів, а саме: правильно носити маски, не брати участь у масових заходах (зокрема весіллях), дотримуватись соціальної дистанції та користуватись антисептиками.

«Місць у реанімаційному відділенні немає. Всі апарати ШВЛ зайняті. Думайте, панове. Якщо не про інших, то хоч б про себе», - написала І.Дидик.

Допис опублікували загальноукраїнські сайти. Міський голова Руслан Марцінків спростував інформацію про відсутність місць та вільних апаратів ШВЛ. За його даними, кількість хворих у лікарнях менша, ніж два тижні тому.

Ситуацію прокоментував головний лікар ЦМКЛ Тарас Масляк.

«Ситуація, звісно, складна, бо все ж таки пандемія. Але стабільна. Якщо говорити про кількість тих, хто поступає, то можна говорити про тенденцію до зменшення. До прикладу, минулі тижні кількість тих, хто поступив - переважала. Зараз ж ця кількість вирівнюється, і навпаки збільшується тих, хто одужав і пішов на виписку. До прикладу, за минулу ургенцію поступило 8 чоловік, тоді як у попередні - 25-35. Станом на сьогодні у лікарні - 194 пацієнти, що також на 45 - 50 менше, ніж за попередні періоди. Взагалі, якщо така тенденція продовжиться, то ми плануємо відновити роботу відділення кардіології у звичному режимі, тобто кардіологічному», - зазначив Тарас Масляк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.