На Івано-Франківщині погіршилась епідемічна ситуація щодо COVID-19

В обласній державній адміністрації відбулося позачергове засідання Регіональної комісії ТЕБ і НC.

Йшлося про встановлення з 7 вересня червоного рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусу у Івано-Франківську, Коломиї, Калуші та у Косівському, Тисменицькому районах. У містах Болехові, Бурштині, Яремчі та у Богородчанському, Верховинському, Галицькому, Городенківському, Долинському, Калуському, Коломийському, Надвірнянському, Рогатинському, Рожнятівському, Снятинському, Тлумацькому районах запроваджується помаранчевий рівень небезпеки.

«Основне наше завдання – це щоденний аналіз ситуації щодо захворюваності населення на коронавірус, планування й впровадження об’єктивних карантинних заходів. На жаль, в області значно погіршилась епідемічна ситуація й збільшилась кількість підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19. Ми зобов’язані виконувати рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС, яке ухвалене 3 вересня щодо визначення нових зон епідемічних ризиків та продовження карантинних обмежень до 31 жовтня», - зазначила перша заступниця голови обласної держаної адміністрації Марія Савка.

Обговорено показники кількості проведених ПЛР-тестувань, лабораторно підтверджених випадків захворюваності на коронавірус та завантаженість ліжкомісць у стаціонарних відділеннях закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, проведення широкого інформування населення щодо дотримання карантинних норм.

Наголошувалося на важливості безумовного виконання населенням протиепідемічних заходів, санітарних норм, визначених постановами Кабінету міністрів України, головного державного санітарного лікаря України.

Йшлося і про створення робочих груп, комісій органами виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у контексті дотримання ними карантинних вимог та забезпечення контролю Національною поліцією, Держпродспоживслужбою за їх виконанням.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.