На пожежі у Тустані загинула тисяча свиней

2 вересня у селі Тустані виникла пожежа на свинокомплексі компанії «Гудвелі-Україна».

«Горіло близько 2500 кв. метрів приміщення, де за попередньою інформацією перебувало близько 5 тис. голів свиней. До гасіння пожежі було залучено 20 одиниць техніки та 66 чоловік особового складу. Близько 12.00 години пожежу було ліквідовано. Врятовано 4 тваринницькі приміщення, зовнішні бункери з комбікормами, евакуйовано орієнтовно 4 тисячі голів свиней та ємність з 6 т дизельного палива», - повідомив перший заступник начальника УДСНС в області Ігор Оксентюк.

У ДСНС повідомили, що загинула приблизно тисяча свиней.

«Цей об’єкт обладнаний блискавкозахистом, має сучасні пожежні гідранти та водойми, всі дерев’яні конструкції оброблені вогнетривким розчином, окремі приміщення обладнані автоматичною пожежною сигналізацією», - розповів Михайло Савчин, інженер з пожежної безпеки відповідальний за пожежну безпеку в «Ґудвеллі Україна».

Перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка висловила сподівання, що компанія «Гудвеллі Україна» і надалі продовжить свій інвестиційний процес в нашій області.

«На щастя, пожежно-рятувальні служби зреагували дуже оперативно. Крім понад 60 пожежників, до евакуації тварин і гасіння пожежі були залучені і наші працівники та техніка, був організований довіз води. - зауважив Михайло Савчин.  - Звичайно, це дуже прикрий випадок, ніхто від такого не застрахований. Найважливіше те, що всі люди були в безпеці  завдяки вчасно проведеній евакуації», - зазначив Михайло Савчин.

У компанії повідомили, що причина загоряння і обсяг збитків встановлюються.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.