Франківець, який відправив лист з погрозами Порошенкові, отримав умовний термін

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцеві Житомира, який створив повідомлення з погрозою вчинення злочину пов`язаного із посяганням на життя Президента України та супроводжуючих його осіб.

19 січня 2019 року та 12 березня 2019 року обвинувачений, використовуючи електронну поштову скриньку, умисно, з метою завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вчинення злочину пов`язаного із посяганням на життя Президента України та супроводжуючих його осіб, яке загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, з власного комп`ютера марки «Logic Power», надіслав складені ним вищевказані письмові повідомлення на електронну поштову скриньку управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області (usbu_ivf@ssu.gov.ua).

За неправдивими повідомленнями про підготовку вчинення злочину пов`язаного із посяганням на життя Президента України супроводжуючих його осіб, було проведено перевірку, інформація не знайшла свого підтвердження, що підтверджує неправдивість здійснених обвинуваченим повідомлень про вчинення злочину.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю, ствердив все вищенаведене відповідно до викладеного.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта обвинувачений психічними розладами не страждав і не страждає, на період часу що відноситься до інкримінованих йому протиправних дій, а виявляє ознаки РПП внаслідок вживання психотропних речовин (канабіноїдів, амфетамінів), резидуальний розлад особистості. На період часу, що відноситься до інкримінованого йому злочину, перебував в стані і перебуває на даний час, при якому здатний в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними. Застосування примусових заходів медичного характеру не потребує (а.с.135-140).

Дії обвинуваченого органом досудового розслідування кваліфіковано за ч.1 ст.259 КК України як завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Івано-Франківський МРВ філії ДУ "Центр пробації" в Івано-Франківській області вважає, що виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства (у тому числі окремих осіб).

Суд визнав обвинуваченого визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.259 КК України та призначити покарання - 2 (два) роки позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк - 1 (один) рік.

Вирок винесла суддя Іннеса Болюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.