В Івано-Франківську протестували проти обмежень «червоної зони»

31 серпня в Івано-Франківську перед облдержадміністрацією відбувся пікет проти внесення міста у "червону" зону та проти впровадження необдуманих жорстких заборон. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

«Я також підтримую громаду. Вірус є, є хворі - і це факт. Але оці своєрідні зонування суперечать здоровому глузду і ґрунтуються не на достовірних фактах. Адже судять щодо заповненості наших лікарень. Але є незаперечний факт. Наші лікарні приймають пацієнтів з області, з районів. А це впливає на заповненість. Вочевидь, комусь вигідно ділити країну і "закривати" саме Західну Україну: Франківськ, Чернівці, міста Львівської області», - зазначив Р.Марцінків.

Марцінків повідомив, що міська рада вимагатиме у судовому порядку скасування дії Постанови.

За його словами, транспорт працює у звичному режимі за звичними маршрутами з дотриманням маскового режиму в умовах спецперевезень. Тобто треба мати при собі посвідчення чи довідку.

Міський голова повідомив, що у зв'язку із цим рішенням уряду, вводить канікули для дітей на 2 тижні.

«Не дистанційне навчання, а саме канікули. Сподіваюся, що уряд надалі керуватиметься здоровим глуздом і наші діти матимуть змогу вчитися нормально», - заявив Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.